Dodelijk ongeval in polder Eemnes

EEMNES – Zondagmiddag is er een fietser om het leven gekomen bij een ongeval op de kruising van de Volkersweg met de Noord Ervenweg. Rond 14.30 uur reed een 48-jarige automobilist uit Utrecht over de Volkersweg in de richting van de Zomersdijk. Bij de kruising met de Noord Ervenweg kwam een 83-jarige man uit Huizen aangefietst die de kruising over wilde steken. De automobilist verleende vermoedelijk geen voorrang en een aanrijding was het gevolg. Ter plaatste werd de Huizer gereanimeerd, een traumahelikopter landde. De ernstig gewonde man werd overgebracht naar een ziekenhuis waar hij korte tijd later is overleden. De Utrechter werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor, zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verkeersongevallenanalyse doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.  Foto’s Caspar Huurdeman PO9A3172-BorderMaker PO9A3177-BorderMaker PO9A3223-BorderMaker PO9A3241-BorderMaker