Defensie ingetrokken bij brandweer Weesp

WEESP – Door de enorme hitte verwacht Prorail zelfs dat het dusdanig warm word dat de rails gaat vervormen. Waar nodig zal de rails en met namen spoorbruggen extra gekoeld worden met water. Prorail heeft daarvoor enkele noodscenario’s ingezet. Een daarvan is op 14 strategische punten in Nederland vrachtwagens met water te stationeren. Prorail/NS doet dit in samenwerking met Defensie deze levert per locatie 1 vrachtwagen vol met water en 1 vrachtwagen met militairen.

BRANDWEER WEESP
Defensie is zaterdagmorgen bij de brandweer Weesp ingetrokken omdat dit een strategische punt is i.v.m. de ligging ten opzichte van het spoor tussen Amsterdam,Gooi en Vechtstreek en Flevoland. Ze zullen tot vanavond laat paraat zijn in Weesp. Ook zijn er inspecteurs van het spoorbedrijf in het hele land bezig met een zogenoemde hitteschouw. Ze letten er vooral op of de stalen rails goed vastliggen in het grindbed van het spoor. Dat voorkomt uitzetting van het staal door hitte.  IMG_8814 IMG_8827 IMG_8831