Ballon rakelings over Hilversum

HILVERSUM – Maandagavond rond half tien probeerde een luchtballon van Rob Wiegers een landing in te zetten in de buurt van de Berenstijnseweg in Hilversum.
Dit wilde niet lukken en de ballonvaarder dreef in de richting van Hilversum zuid alwaar hij een plek probeerde te zoeken om zijn ballon neer te zetten.
De ballon ging rakelings over de daken van de woningen en bomen en trok veel nieuwsgierig publiek die veelal met de fiets achter de ballon aanreden.
Ook trok de laagvliegende ballon de aandacht van de surveillerende politie die ook erg nieuwsgierig was geworden waar deze zou gaan landen en hield de situatie nauwlettend in de gaten. Uiteindelijk wist de ballonvaarder zijn luchtballon neer te zetten in een achtertuin van een villa op Het Hoogt van het Kruis. Dit was één van zijn laatste opties voordat hij een groot stuk bos moest oversteken aan de Utrechtseweg. De bewoners van de villa zagen de grote luchtballon in hun tuin landen met de grote vlammen van de gasbrander en waren in eerste instantie erg bezorgt om hun rietendak. De politiehelikopter van de KLPD heeft vanuit de lucht de locatie in kaart gebracht en stelt een onderzoek in. De ballon vertrok een uurtje daarvoor uit Vreeland met een stel wat 25 jaar getrouwd was. Zie ook de reportage van Remco Jakma op www.fotojakma.nl

IMG_9560 IMG_9584 IMG_9593 IMG_9598 IMG_9609 IMG_9621 IMG_9623