Professionele hennepkwekerijen ontruimd

HIVERSUM – Op dinsdag 9 juni werden in drie panden aan de Nieuwe Havenweg een hennepkwekerij en stekkerij aangetroffen. De politie heeft 2 dagen nodig gehad om alles te ontmantelen.

Naar aanleiding van een anonieme melding kwam de politie de hennepplanten en stekken op het spoor. Agenten gingen erheen en troffen in totaal ruim 200 planten en 7000 stekken aan. De kwekerij zat achter een wand van een magazijn stelling. Hier trof de politie grote en vakkundige groeikamers en stekken kamers aan. Zelfs de elektra was keurig netjes aangelegd.

De apparatuur en wietplanten zijn vernietigd. Een dure sloep en een aanhanger die in de loods stonden zijn in beslag genomen. Ook was er sprake van stroom diefstal en het illegaal aftappen van water. Er is nog niemand aangehouden, maar de politie onderzoekt de zaak.

10jun2015_0675 10jun2015_0680 10jun2015_0700