Achtervolging eindigt in het bos

HILVERSUM / BAARN – De politie heeft vannacht met veel agenten een groot stuk bos tussen Hilversum en Baarn uitgekamd. Daarbij werden ook een politiehelikopter en speurhonden ingezet. Uiteindelijk is één verdachte aangehouden. Agenten vonden de verdachte liggend in een greppel in het bos. Een tweede verdachte is nog voortvluchtig. Terwijl de politie in het bos zocht werd het treinverkeer tussen Baarn en Hilversum stilgelegd. Ook rondom het gebied was veel politie op de been.

ACHTERVOLGING
De politie kwam in actie toen even na elf uur donderdagavond  bij de afslag Laren/Hilversum-Noord van de A1 een Mercedes S-klasse werd gespot die woensdag niet meer was teruggebracht na een proefrit bij een autobedrijf in Nijkerk. De politie zette nadat ze een stopteken gaven die genegeerd werd door de verdachten direct de achtervolging in. Op de Doctor Albert Schweitzerweg bij de onbewaakte spoorweg overgang gingen twee verdachten er te voet vandoor. Een onopvallend voertuig van de politie reed hier tijdens de achtervolging tegen een paaltje. In de achtergelaten Mercedes lag ook inbrekersgereedschap deze zijn samen met de auto door een berger afgevoerd voor onderzoek.

IMG_8078 IMG_8096 IMG_8137 IMG_8148