Boetes voor negeren rood kruis bij ongeval

HILVERSUM – Maandagmorgen vloog een automobiliste op de Afrit Hilversum uit de bocht. De bestuurster kwam zelf uit het wrak. Voor de zekerheid is ze met de ambulance naar een ziekenhuis vervoerd voor controle. Een peuter welke met de moeder en oma uit Almere in een auto daarachter reed en getuige waren kregen van het ambulance personeel een traumabeertje.

20x boetes negeren van een rood kruis

Ondertussen hield de politie 20 automobilisten aan die het rode kruis welke boven de afrit stond negeerde. Vier maal kwam de reden door; “ja maar ik moet naar het ziekenhuis” wat even verderop in Hilversum is gelegen. De bestuurders kunnen een dikke prent binnen enkele weken in de bus verwachten. Zowel de berger als de medewerkers van Rijkswaterstaat gaven de politie complimenten. Wegwerkers, hulpverleners,Weginspecteurs het zijn allemaal mensen die je in gevaar brengt als je besluit een rood kruis boven een rijbaan te negeren. Desondanks gebeurt het nog zeer regelmatig dat mensen lak hebben aan het rode kruis boven hun baanvak. De gevolgen zijn soms desastreus. Het ‘starttarief’ voor het negeren van een rood kruis boven de snelweg is 230 euro.

Foto’s : Caspar Huurdeman 

PO9A6436-BorderMaker PO9A6449-BorderMaker PO9A6456-BorderMaker PO9A6463-BorderMaker PO9A6469-BorderMaker PO9A6474-BorderMaker PO9A6478-BorderMaker