Wilde achtervolging door Hilversum

HILVERSUM – In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een 30-jarige man uit Hilversum aan, nadat hij gevaarlijk rijgedrag had vertoond. Rond 03.05 uur kreeg de politie van Hilversum een melding van de achtervolging, door Hilversum. De bestuurder van de auto had eerder die avond een stopteken genegeerd in Barneveld en was er met hoge snelheid vandoor gegaan. De man nam op de A27 de afrit naar Hilversum, waarna de achtervolging zich voortzette door het centrum van Hilversum, de Diependaalselaan en de Gijsbrecht van Amstelstraat. Uiteindelijk stopte de bestuurder aan de Hilvertsweg, waarna de bestuurder, 30-jaar uit Hilversum, aangehouden werd. Twee inzittenden wisten te voet te ontkomen. In de omgeving werd nog gezocht naar de 2 verdachten o.a met en politiehond maar zijn niet aangetroffen. In de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. De recherche onderzoekt de zaak.