Uitgaansgeweld live via beeldscherm in Hilversum

HILVERSUM – In de strijd tegen uitgaansgeweld heeft Hilversum als eerste Nederlandse gemeente zaterdagavond een beeldscherm onthuld waarop de beelden van de beveiligingscamera’s in het centrum ‘live’ te zien zijn. Op de Groest staat een groot scherm met daarop beelden van beveiligingscamera’s in het uitgaansgebied. Ook word er informatie op het scherm vermeld o.a. de tijden van de nachtbus. Het gaat in eerste instantie om een proef van vier uitgaansweekeinden.
Hilversum probeert op deze manier de al jarenlange agressie in het uitgaansleven tegen te gaan, na een aantal ernstige incidenten. Inmiddels hangt er op iedere straathoek een beveiligingscamera’s en is er extra politietoezicht tijdens de uren dat er veel jongeren op de been zijn. Het scherm moet mensen bewust maken van het feit dat er overal camera’s hangen aldus burgemeester Pieter Broertjes.