Verdachte aangehouden na zoekactie politiehelikopter

HILVERSUM – Maandagavond 23 februari meldde een getuige dat bij een bedrijf aan de Zuiderloswal was ingebroken. Met behulp van een politiehelikopter kon een verdachte worden aangehouden. Rond 22.15 uur meldde een getuige dat was ingebroken en twee mannen wegrenden. Agenten zagen bij de Comeniushof een man rennen en gingen erachteraan. De verdachte ging het bosperceel tussen de Comeniushof en de Vreelandseweg in. Vervolgens rende hij richting de Diependaalselaan. Een politiehelikopter assisteerde met de zoektocht en zag hoe de man zich probeerde te verstoppen voor de helikopter door onder afdaken te gaan staan en onder auto’s te kruipen.
Op de Kapittelweg zagen agenten een man die voldeed aan het signalement en hielden deze 24-jarige verdachte aan. Een nader onderzoek is ingesteld.