Scooterdief achtervolgd door eigenaar en aangehouden

HILVERSUM – Op zondag 22 februari werd een scooter bij een woning aan de Jacob van Campenlaan gestolen. De eigenaar van de scooter ging achter de dief aan en wist hem staande te houden. De politie heeft de 15-jarige verdachte uit Huizen aangehouden Rond 19.30 uur werd aangebeld bij de eigenaar van de scooter. Voor de deur stond een jongen die de weg vroeg. Terwijl dit gesprek plaatsvond zag een getuige, die ook aanwezig was in de woning, dat in de tuin een scooter werd weggenomen. De eigenaar belde de politie en ging samen met een bekende achter de jongens op de scooter aan. Zij wisten hen bij te halen op de Jan van der Heijdenstraat en gingen te voet achter één van de twee jongens aan. Deze hebben zij staande gehouden. Al snel waren agenten ter plaatse om de verdachte aan te houden. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.