Zes gewonden bij frontale klapper in Baarn

BAARN – Bij een frontale botsing tussen twee personenauto’s op de Hilversumsestraatweg N415 in Baarn zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zes mensen gewond geraakt. De aanrijding ontstond kort na 4 uur ter hoogte van Kasteel de Hoge Vuursche. Door een nog onbekende oorzaak kwamen de twee auto’s frontaal in botsing met elkaar. In een Audi zaten vijf mensen en in een Renault Twingo zat één persoon. Alle zes raakten gewond. De brandweer moest er aan te pas komen om sommige slachtoffers uit het wrak te bevrijden. Daarbij moest het dak van de Audi worden geknipt.

Anderhalf uur na de aanrijding waren alle gewonden met ambulances naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving gebracht.
Door het grote aantal slachtoffers zijn er 3 verschillende ambulance regio’s Utrecht, Gooi en Vechtstreek, Flevoland en de Lifliner 1 ter plaatse geweest om slachtoffers te behandelen en te vervoeren.
De slachtoffers zijn naar de volgende ziekenhuizen gebracht: 2 naar Meander Amersfoort, 2 naar UMC Utrecht, 1 naar Hilversum en 1 naar Blaricum. De weg was vanwege het onderzoek van de politie nog enkele uren afgesloten.