Uitslaande schuurbrand Neuweg Hilversum

HILVERSUM – Aan de Neuweg heeft woensdagavond een uitslaande brand gewoed in een schuur.  De brand is korte tijd  uitslaand geweest maar was snel onder controle.
Een 53-jarige man uit Hilversum is aangehouden. De man wordt verdacht betrokken te zijn bij de brand.

Rond 20.45 uur kwam bij de hulpdiensten een melding binnen van een brand in een schuur. Agenten gingen er naartoe en spraken met omstanders. Zij gaven aan dat een man zich vaker ophield bij deze schuur en mogelijk iets met de brand te maken had. Aan de hand van het gegeven signalement wisten agenten, die bekend zijn in de wijk, naar wie zij moesten uitkijken.

Aanhouding

Even later, rond 21.05 uur zagen agenten deze man lopen in de Neuweg en hebben zij hem aangehouden. Zijn betrokkenheid bij de brand wordt onderzocht. De man zou een bekende zijn bij de Cocon en verslaafd zijn aan drugs. Donderdag zat de man nog vast. Het is de bedoeling dat hij vanuit het cellencomplex in Houten rechtstreeks naar een afkickkliniek gaat. Wordt hij ontoerekeningsvatbaar verklaard, dan volgt mogelijk een zwaardere maatregel in de vorm van gedwongen opname