Hilversummer aangehouden voor drugshandel

Hilversum – Onderzoek naar de onwelwordingen van drie personen in Laren en Bussum medio november, heeft op 18 november geleid tot aanhouding van een 35-jarige man uit Hilversum. Hij wordt verdacht van het verstrekken van de stof die de onwelwordingen veroorzaakte en van de handel en het bezit van drugs.

Psychoactieve stof

In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 november werden drie personen onwel na het gebruik van drugs. Zij verklaarden allen dat ze de drug 2CB hadden gebruikt. De recherche startte hierop een onderzoek naar de herkomst en samenstelling van de drugs. Uit onderzoek bij het NFI is gebleken dat het niet ging om 2CB, maar om een relatief nieuwe psychoactieve stof die NPS wordt genoemd. Deze psychoactieve stof staat niet -of nog niet – vermeld in de Opiumwet. De onwelwordingen vonden plaats na het innemen van slechts 0,3 gram van deze stof.

Na onderzoek door de recherche kwam de 35-jarige man uit Hilversum in beeld als de verdachte. Hij werd dinsdagmiddag 18 november aangehouden in zijn woning. Hij is inmiddels voorgeleid en zit in voorarrest. Hij wordt niet alleen verdacht van het verstrekken van de nieuwe psychoactieve stof, maar ook van het bezit en handel van drugs zoals MDMA en amfetamine. Op woensdag 3 december zal de officier van justitie om verlenging van het voorarrest vragen bij de Raadkamer.