Heler in val gelokt op station Hilversum

HILVERSUM – Een heler uit Baarn is maandag door de politie in de val gelokt en opgepakt op station Hilversum.

De man had een gestolen laptop en een gepikt horloge in zijn bezit. Ook bleek hij vijftig xtc-pillen op zak te hebben.

De politie ontdekte een week eerder dat de man het unieke en kostbare (1100 euro) horloge te koop aanbood op internet. Het vermoeden ontstond dat het ging om een horloge dat in juni werd gestolen bij een woninginbraak in de Baarnse wijk Oosterhei.

De politie deed zich voor als klant en maakte een afspraak met de aanbieder. Maandag verscheen de man op het station in Hilversum, in de gaten gehouden door politieagenten. Nadat een ‘lokagent’ die zich als koper voordeed had vastgesteld dat het om het betreffende horloge ging, werd de Baarnaar gearresteerd.