Overvaller aangehouden

Update 11 augustus:

BLARICUM – Maandagochtend 11 augustus kon de recherche een derde verdachte aanhouden voor de overval op een woning aan de Karekiet in Blaricum van vrijdag 11 april. Het gaat om een 32-jarige man uit Amsterdam.

Die vrijdagavond 11 april werd rond 21.40 uur de bewoner van een huis aan de Karekiet overvallen. De verdachten vluchtten weg. Agenten zagen één van de verdachten rennen die niet wilde stoppen. Hierop schoot een agent hem in zijn been. De verdachte, een 22-jarige Amsterdammer, werd naar een ziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis en is in bewaring gesteld. Op 16 april kon een tweede verdachte, een 21-jarige man uit Amsterdam worden aangehouden. Ook hij zit nog vast.

Onderzoek leidt naar derde verdachte

De recherche zette het onderzoek voort. Dit leidde naar de derde verdachte, een 32-jarige man uit Amsterdam. Hij werd maandagochtend vroeg in zijn woning aangehouden. De woning van de verdachte werd doorzocht. De Amsterdammer wordt verhoord. De recherche gaat verder met het onderzoek, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Update Donderdag 17 April :

Blaricum – Woensdagochtend 16 april kon door de recherche een 21-jarige Amsterdammer in zijn woning worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een gewapende overval op een woning aan de Karekiet van vrijdag 11 april.

Die vrijdagavond werd rond 21.40 uur de bewoner van een huis aan de Karekiet overvallen. De verdachten vluchtten weg. Agenten zagen één van de verdachten rennen die niet wilde stoppen. Hierop schoot een agent hem in zijn been. De verdachte, een 22-jarige Amsterdammer, werd naar een ziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis en is in bewaring gesteld.

Onderzoek

Na een uitgebreide zoekactie werden de twee andere verdachten niet gevonden. De recherche startte direct een onderzoek. Dit onderzoek leidde naar een 21-jarige man uit Amsterdam. Woensdagochtend 16 april werd hij in zijn woning aangehouden. Hij zit vast en wordt vrijdag 18 april voorgeleidt aan de rechter-commissaris.

Update: Blaricum – Op vrijdag 11 april rond 21.40 uur werd de bewoner van een huis aan de Karakiet overvallen door meerdere personen. Hierbij was sprake van bedreiging met een vuurwapen.

Direct na de overval vluchtten de verdachten weg. De politie die snel ter plaatse was zag één van de verdachten rennen en sommeerde hem te stoppen. De man zette zijn vlucht voort waarna een agent een waarschuwingsschot gaf. De verdachte stopte ook nu niet waarna de agent hem in zijn been schoot. De verdachte, een 22-jarige inwoner van Amsterdam, kon hierna worden aangehouden. Hij werd voor behandeling van zijn verwonding naar het ziekenhuis vervoerd.

Zoektocht naar andere overvallers

De politie heeft daarna met meerdere eenheden, waaronder een politiehelikopter en een speurhond, naar de nog ontbrekende verdachten gezocht. Daarnaast werd via Burgernet en het twitteraccount van het district Gooi- en Vechtstreek gevraagd uit te kijken naar de verdachten. Ondanks de massale inzet werden de andere verdachten niet meer aangetroffen.

Getuigenoproep

De politie heeft uitgebreid forensisch onderzoek gedaan en meerdere getuigen gehoord. De politie sluit niet uit dat er ook getuigen zijn die geen contact hebben gehad met de politie. Zij worden verzocht alsnog contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.

Eerdere tekst :

BLARICUM – Bij een woningoverval aan de Karekiet in Blaricum Bijvanck is vrijdagavond een verdachte aangehouden. Deze werd aangehouden aan De Noord na enkele schoten. Deze doorgaande weg door de Bijvanck werd daarop afgesloten. De overvaller is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis of hij daadwerkelijk geraakt is door een kogel is niet duidelijk. Omdat er nog meer overvallers waren werden alle toegangswegen afgezet, auto’s die de wijk wilden verlaten werden door agenten nagekeken. Ook vloog er de hele avond een politieheli rond. De wijk rondom de Karekiet is groot en deels afgesloten door politie linten. Veel bewoners die naar huis wilden konden daarom niet bij hun woning komen dit zorgde voor flink wat ergernis. De politie doet momenteel onderzoek op de plaats delict en op diverse plaatsen in de woonwijk.