Wolkbreuken in Het Gooi

REGIO – De wolkbreuken van vandaag hebben voor heel wat problemen gezorgd in de regio. Door de regen stond een groot gedeelte van de regio blank.  Bij Tergooiziekenhuis Blaricum is de kruising vanmiddag helemaal ondergelopen. De toerit naar de a1 is door het water afgesloten. Enkele auto’s probeerde nog de snelweg op te komen maar stranden in het water. 

In Hilversum is de kas van Villa Industria op het hoekje Minckelersstraat met de Kleine Drift is maandagmiddag deels in elkaar gezakt. Door de enorme regen is een deel om de kas heen weg geslagen. Ook de Kleine Drift was tijdelijk verandert in een zwembad.

In Bussum liep de kelder van het raadhuis onder water. Ook een parkeergarage naast het raadhuis stroomde vol. Daar moesten auto’s uit het water worden getakeld voordat de brandweer kon beginnen met leegpompen van de garage. Daarnaast stond er in enkele straten in het centrum van de plaats ruim een halve meter water.

Laarderweg hoek Jan van der Heijdenstraat ingezonden door Jan Barnier van Modelbouw Centrum Hilversum