Rijkswaterstaat brengt knuffels MH17

HILVERSUM Weginspecteurs van Rijkswaterstaat hebben zondag alle knuffels langs de weg op de route van de rouwstoet van de omgekomen passagiers van vlucht MH17 in Oekraïne opgehaald. De knuffels waren eerder door Rijkswaterstaat in de berm gelegd bij de snelwegen A2 en A27, nadat omstanders ze hadden gegooid naar de colonne. Een aantal van de vele beertjes werden zondag bij de kazernepoort van de Korporaal Oudheusdenkazerne in Hilversum gelegd, als eerbetoon voor de slachtoffers van de vliegramp die daar worden geïdentificeerd. Ook deze zondag is het weer een grote drukte bij de Korporaal Oudheusdenkazerne. Verkeers regelaars zijn druk bezig om mensen die een bloemetje willen leggen veilig te laten oversteken.

Rijkswaterstaat heeft zondag een speciaal nummer geopend voor het ophalen van knuffels. Mensen die een knuffel hebben achtergelaten op de route van de rouwstoet, kunnen dat doorgeven via 0800-0002 aan Rijkswaterstaat. De medewerkers van Rijkswaterstaat gaan de route langs en verzamelen alle knuffels die zijn achtergelaten op de snelweg.