Politie jaagt op inbrekers

HILVERSUM – De politie is donderdagavond met een helikopter en agenten in kogelvrije vesten op zoek naar mannen die in Nigtevecht een inbraak pleegden op een woonboot. Getuigen zagen even voor negen uur dat werd ingebroken aan de Vreelandseweg en gaven de politie het kenteken door van de auto waarmee de criminelen vluchtten. Agenten zagen de auto niet veel later in Hilversum rijden en zetten de achtervolging in. Ze raakten de verdachte wagen kwijt. Een tijdje later werd de Volvo leeg teruggevonden op de Gijsbrecht van Amstelstraat ter hoogte van de Zeverijnstraat. Een van de verdachten, een twintigjarige Hilversummer, kon worden opgepakt. Hij zit vast voor verhoor. De andere twee mannen zijn nog voortvluchtig. In de vluchtauto lag inbrekersgereedschap. De wagen werd weggesleept en is in beslag genomen voor onderzoek.