Aanpak malafide klusjesmannen

Gooi en Vechtstreek – De politie van district Gooi en Vechtstreek gaat de strijd tegen de malafide klusjesmannen aan. Wordt u hiermee geconfronteerd? Bel 112!

De laatste tijd is een aantal meldingen binnen gekomen van inwoners uit de regio die zogenaamde klusjesmannen werkzaamheden aan en rondom het huis hebben laten uitvoeren. Hiervoor moesten zij achteraf een extreem groot bedrag betalen. Naast het advies om werkzaamheden aan huis en tuin alleen te laten uitvoeren door erkende professionele bedrijven, willen wij u vragen 112 te bellen als het niet vertrouwd.

Bel 112! Help mee deze malafide praktijken te stoppen!

De politie wil deze Engelssprekende klusjesmannen een halt toeroepen door ze vooraf te storen. Daarbij is uw hulp hard nodig. Staan er klusjesmannen voor uw deur en u vertrouwt het niet, bel dan de politie via 112. Het bellen van 112 is niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook voor verdachte situaties waarbij we een misdrijf kunnen voorkomen. Noteer indien mogelijk signalementen en/of kentekennummers of maak een foto. Ook de richting waarin de verdachte personen weglopen of rijden, is belangrijke informatie voor de politie. Met uw hulp kunnen we ze stoppen.

Slachtoffer geworden?

Bent u slachtoffer geworden van deze vorm van oplichting? Doe altijd aangifte! Neem contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Met dank voor de foto`s aan Caspar Huurdeman