Grote brand remise Connexion

HILVERSUM – Bij een brand aan de Larenseweg in Hilversum zijn in de remise van Connexion twee bussen uitgebrand. Het vuur ontstond rond kwart over een vannacht. Volgens de brandweer begon het vuur in een bus die net naar binnenreed. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Er werd door het personeel nog geprobeerd de bus te blussen. Al snel sloeg het vuur over naar een naast gestalde bus.

De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar een tank met 30.000 liter dieselolie, deze stond pal naast de brandende bussen. De brand was na een half uur onder controle. De bussen branden volledig uit en kunnen als verloren worden beschouwd. Ook het pand liep schade op. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door een technische storing. De remise staat midden in een woonwijk, maar er was geen reden om woningen te ontruimen.