Wilde achtervolging door het gooi

VREELAND – Donderdagavond heeft de politie een 34-jarige Hilversummer na een achtervolging door meerdere politieauto’s door ’t Gooi in Vreeland gearresteerd. Rond half negen wilde de politie de man aan de kant zetten vanwege een snelheidsovertreding op de Gooilandseweg in Weesp. De man onttrok zich aan de staandehouding en ging er met hoge snelheid vandoor. Via Bussum en Nederhorst den Berg ging het met hoge snelheid richting Vreeland. Ook de politiehelikopter, die in de buurt was, volgde de auto inmiddels. De man nam veel risico’s en bracht andere weggebruikers, onder andere fietsers, in gevaar, omdat hij bijvoorbeeld met 100 km/u over een fietspad reed. Na een kwartier kon de auto worden gestopt op de Raadhuislaan in Vreeland. De man had meerdere antecedenten, en reed met een ongeldig rijbewijs. Hij is ingesloten.

01mei2014_2628 01mei2014_2632