Gecrashte scooterrijder Hilversum was high

HILVERSUM – Donderdagavond raakte een scooterbestuurder gewond. Hij was mogelijk onder invloed van verdovende middelen. Rond 19.00 uur reed een 31-jarige scooterbestuurder uit Loosdrecht over de Loosdrechtseweg richting de Oscar Romerolaan. Getuigen gaven aan dat het stuur van de scooter scheef stond en de bestuurder over het gras richting het fietspad reed en bij het rechtsaf slaan een rood verkeerslicht negeerde. Hij reed tegen een vrachtwagen aan maar bleef overeind. De Loosdrechter vervolgde zijn weg over de Oscar Romerolaan. Bij de kruising met de Kerkelandenlaan stond een automobilist te wachten tot hij door kon rijden. Hij merkte dat er plotseling een scooter tegen zijn auto reed. De scooterbestuurder viel vervolgens om en was buiten bewustzijn. Een traumahelikopter landde en een mobiel medisch team gaf medische bijstand. Per ambulance werd de Loosdrechter naar een academisch ziekenhuis vervoerd. Mogelijk heeft hij voor de aanrijding met de vrachtwagen en de auto een andere aanrijding gehad. Daarnaast was hij mogelijk onder invloed van verdovende middelen, in het ziekenhuis is een bloedblok afgenomen om het bloed te onderzoeken hierop.