Overval Blaricum op TV

Blaricum – Op vrijdag 11 april rond 21.40 uur werd de bewoner van een huis aan de Karakiet  in de Bijvanck overvallen door meerdere personen. Hierbij was sprake van bedreiging met een vuurwapen. Na onderzoek kon de politie twee personen aanhouden.

Direct na de overval vluchtten de verdachten weg. De politie die snel ter plaatse was zag één van de verdachten rennen en sommeerde hem te stoppen. De man zette zijn vlucht voort waarna een agent een waarschuwingsschot gaf. De verdachte stopte ook nu niet waarna de agent hem in zijn been schoot. De verdachte, een 22-jarige inwoner van Amsterdam, kon hierna worden aangehouden. Hij werd voor behandeling van zijn verwonding naar het ziekenhuis vervoerd. Dagen later kon een tweede verdachte uit Amsterdam worden aangehouden.

De recherche is nog bezig met het onderzoek en zoekt nog ten minste twee verdachten. In de opsporingsprogramma’s RTV NH en Bureau 020 zal aandacht worden geschonken aan deze zaak. Een slachtoffer is aan het woord en een verdachte is te zien op bewakingsbeelden in Blaricum en in Amsterdam. Om 22.30 uur zal het nieuwsprogramma Hart van Nederland ook aandacht besteden aan deze zaak.