Auto te water Amsterdam-Rijnkanaal

BAAMBRUGGE – In het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Loenen en Baambrugge hebben brandweerduikers een automobilist uit het water gehaald. Hulpdiensten zijn bezig de man  te reanimeren. De veiligheidsregio Utrecht meldt dat deze man naar het ziekenhuis is vervoerd. De politie meldt om ongeveer 17:00 dat de man is overleden.

Hulpdiensten uit Loenen, Abcoude, Maarssen,Vinkeveen en Mijdrecht rukten uit na een melding dat een auto in het kanaal was gereden. Uit voorzorg werd ook vast een traumahelikopter opgeroepen. Ook een brandweerboot en een politiehelikopter zijn ingezet.

Brandweerduikers uit Maarssen en Mijdrecht zoeken verder in het water, om er zeker van te zijn dat er niet meer slachtoffers zijn.
Bergnet heeft de auto uit het water gehaald. Vermoedelijk is er sprake van zelfdoding.