Auto te water A1 Muiderbrug

DIEMEN /MUIDEN – Om kwart over één vannacht werden de hulpdiensten van Amsterdam-Amstelland en Gooi en Vechtstreek gealarmeerd voor een voertuig te water in het Amsterdam-Rijnkanaal thv de Muiderbrug/A1. De schipper van een duits pleziervaartuig zag de auto te water gaan,en legde meteen aan bij een bouwterrein langs het water ivm de bouw van de nieuwe A1. De bouwvakkers hebben meteen 112 gebeld en hebben de hulpdiensten opgewacht. Gooi en Vechtstreek heeft aan de zijde Muiden stand-by gestaan, dat men meteen het water in konden mocht het nodig zijn. Dit bleek achter af niet nodig te zijn. De duikploegen van Amsterdam (kazerne Willem en Amstelveen) hebben nadat het voertuig was gecontroleerd op slachtoffers boven water gehaald. Of de BMW afkomstig is van een diefstal of een ander misdaad word nog onderzocht. Tijdens het duiken heeft het scheepvaart verkeer op het Amsterdam-Rijnkanaal stil gelegen.