Dronkaard veroorzaakt ongeval

Hilversum – Donderdagavond vond er een verkeersongeval plaats tussen twee personenauto’s op de Soestdijkerstraatweg. Omstreeks 22.30 uur reed een 39-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede achteruit van de oprit aan een woning aan de Soestwijkerstraatweg. Toen zij stil stond om te kijken of er verkeer aankwam werd zij plotseling van achteren aangereden. Een 37-jarige man uit Hilversum, komende uit de richting Emmastraat, had de auto over het hoofd gezien. Volgens getuigen reed de bestuurder met hoge snelheid over de Emmastraat voordat hij in botsing kwam. Bij een ademanalyse blies hij 460 ug/l, dit is meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De bestuurster van de andere auto had geen letsel. Politie doet verder onderzoek naar het ontstaan van het ongeval.