Evacuatie bij groot gaslek in Baarn

BAARN – De brandweer heeft het grote gaslek in Baarn onder controle. De breuk in de gasleiding op de Zandheuvelweg ontstond vrijdagmiddag nadat een machinist van een graafmachine de leiding had geraakt waarna hij open sprong. Volgens bronnen zou de machinist bezig zijn geweest met het dichten van een waterlek aldaar. Door het lek was er in de omgeving lange tijd een hard sissend geluid te horen. Nadat er twee proppen in de leidingen waren geplaatst, nam het geluid af. De brandweer werkte ook met waterkanonnen om zo het gas te vernevelen. Het lek was pal voor een gebouw van Sherpa, een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Een deel van de bewoners werd geëvacueerd en naar een veilige plek op het terrein gebracht.  Vanwege het gaslek was de A27 tussen knooppunt Eemnes en Hilversum in beide richtingen tijdje afgesloten. Ook het vliegverkeer rond Hilversum werd uit voorzorg tijdelijk stilgelegd.