Familiedrama : drie lichamen aangetroffen in woning Laren

Update: 

Op zaterdagochtend 5 april troffen agenten drie levenloze lichamen aan in de woning. Het bleek te gaan om de vader, moeder en de jongste dochter uit gezin Schmittmann. De gehele zaterdag verrichtte de Forensische Opsporing onderzoek in en rond de woning. De eerste aanwijzingen van de politie wezen op een mogelijk familiedrama. De oudste dochter uit het gezin was niet thuis en is door haar familie opgevangen.

Om andere mogelijke scenario’s uit te sluiten, werd er, naast het sporenonderzoek in de woning, onderzoek op de lichamen verricht om de doodsoorzaak vast te stellen. Ook werd informatie verzameld vanuit familie en bekenden van het gezin om een duidelijk beeld te krijgen van wat er mogelijk gebeurd was. Het Nederlands Forensisch Instituut bevestigde de vermoedens die de politie had. De moeder en dochter zijn door de vader om het leven gebracht, de vader heeft hierna zelfmoord gepleegd. In de woning is een afscheidsbrief gevonden.

 Er worden in verband met privacy en met respect naar de familie toe, geen verdere mededelingen gedaan over het tijdstip van overlijden, de manier van overlijden en de inhoud van de afscheidsbrief.

Verklaring familie Schmittmann

De familie heeft het volgende verklaard: “We zijn diep geschokt en verslagen door dit onvoorstelbare nieuws. We wisten dat Jan Peter worstelde met ernstige depressiviteit. Dat het uiteindelijk tot deze gebeurtenissen zou leiden is voor ons nog steeds niet te bevatten. Onze eerste zorg is nu de ondersteuning van de andere dochter van het gezin bij de verwerking van dit onbeschrijflijke verdriet. We hopen dat in alle rust en beslotenheid te kunnen doen.”

LAREN In een woning aan het Hoog Hoefloo in Laren zijn vanochtend drie lichamen aangetroffen. Onderzocht wordt wat er precies in de woning is gebeurd. “We zijn geneigd te denken aan een familiedrama”, aldus een politiewoordvoerster. Meer informatie kon ze nog niet geven. Het gaat om een vader(57), een moeder(57) en een dochter(22) Dat meldde de politie. Die gaat uit van een ’tragisch incident’. In de woning, gelegen in een villawijk, wordt onderzocht wat er precies gebeurd is. Hoe lang dat onderzoek duurt, is nog niet bekend.

Omstreeks 10.30 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk iets aan de hand zou zijn bij een woning aan de Hoog Hoeflo. De melding werd gedaan door een bekende van het gezin. De woning staat op naam van Jan Peter Schmittmann, een oud-topman bij de ABN Amrobank. Hij is dan ook vrijwel zeker één van de doden. Een politiewoordvoerder hierover: “Het lijkt erop dat de drie doden die zijn gevonden de bewoners van dat huis zijn.” Ze wilde echter nog geen namen noemen.

Het gezin bestond uit vier personen, de andere dochter van het gezin was niet thuis. Zij is later door agenten van dit trieste nieuws op de hoogte gebracht.