Piloot helikoptercrash buiten levensgevaar

Update:
HILVERSUM – De man die gisteren zwaargewond raakte bij de helikoptercrash op vliegveld Hilversum is buiten levensgevaar. Een politiewoordvoerder zegt dat ’het een stuk beter met hem gaat’. De twee anderen die bij het ongeluk waren betrokken, mochten gisteren alweer naar huis.

De zwaargewonde man die nu nog in het ziekenhuis ligt is de piloot van het toestel, een 48-jarige Almeerder. De inzittenden die een helikoptervlucht hadden geboekt zijn een 28-jarige man uit Maarssen en een 40-jarige Utrechter. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht door de luchtvaartpolitie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Zou bekijken niet alleen de brokstukken, maar verhoren ook de inzittenden en de piloot, zodra die daartoe in staat is. Dit onderzoek gaat enkele weken duren.

HILVERSUM – Bij Vliegveld Hilversum is donderdag een helikopter (PH-OKE) neergestort. Drie inzittenden zijn daarbij gewond geraakt, waarvan één ernstig. Zij zijn naar het UMC in Utrecht gebracht en waren allen nog aanspreekbaar. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar de luchthaven in Hilversum. Ambulances, de brandweer, een traumahelikopter en de politie zijn ter plaatse.. Volgens de politie gaat het niet om een militair toestel maar om een burgerhelikopter.

De helikopter is een PH-OKE uit 1973. Het gaat om de type Hughes 269C. De eigenaar komt uit Almere. Het wordt gebruikt voor rondvluchten (met maximaal twee passagiers). De helikopter probeerde volgens de politie net op te stijgen. Dat lukte echter niet voldoende omdat het nog te weinig op toeren was. Het toestel kwam neer, viel om en kwam met de wieken in het gras. Er is geen brand uitgebroken.  Het vliegveld en het luchtruim erboven zijn afgesloten.