Waterleiding geklapt tijdens blussen

 

HUIZEN – Maandagavond even voor 10 uur  werd de nevenpost van brandweer Huizen gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Sprokehout. Ter plaatse bleek het te gaan om een verzamelbak voor plastic heros. Zoals gewoonlijk word de TS (tankautospuit) aangesloten op een ondergrondse brandkraan om voldoende bluswater te hebben. Maar door onbekende reden klapte de waterleiding verderop in de straat.  Als gevolg dat de Onderwei en de Braam (straat er achter) compleet onderliepen door hoeveelheid water. De brandweer gebruikt normaal kraanwater die ze via de brandputten kunnen gebruiken.  Binnen 10minuten ontstond er een completen binnenzee. Waterleidings-bedrijf PWN was iets na 11uur ter plaatsen en heeft de hoofdkraan dicht gedraaid en zijn meteen begonnen met het repareren van de leiding. Een brandweerman liep een nat pak op doordat hij in het gat viel hij raakte hierbij niet gewond. De politie heeft bij hem thuis droge kleding opgehaald.