Deurwaarder ruikt gas, bewoner opgepakt

BUSSUM – Een man die donderdagochtend zijn huis vol gas liet lopen in de Spijkerstraat in Bussum, is door de politie uit zijn woning gehaald en aangehouden. Rond 09.15 uur belde een deurwaarder bij een woning aan in die straat. Er werd niet open gedaan, maar de deurwaarder rook wel een sterke gaslucht. Uit voorzorg is de brandweer gebeld en zijn de woningen eromheen ontruimd. De bewoner zou volgens buurtbewoners de gaskraan open hebben gezet, omdat hij vanwege torenhoge schulden zijn huis uit zou moeten. De hele ochtend heeft hij zich in de woning verschanst. De politie heeft speciale eenheden ingezet om de man uit de woning te krijgen. Het gasbedrijf heeft de leiding naar de woning afgesloten. De brandweer is de woning aan het controleren. Zodra alles weer veilig is, mogen de omwonenden weer terug.