Grote brand Ocrietfabriek

EEMBRUGGE – Een grote brand heeft zaterdagavond gewoed in de leegstaande Ocrietfabriek in Eembrugge op de grens met Baarn. De omgeving is afgezet vanwege het mogelijk gevaar van vrijkomende asbestdeeltjes. Het complex staat bekend als asbestbom.

De afzetting vond ook plaats om de smalle toegangsweg beter bereikbaar te maken voor vier uitrukkende hulpvoertuigen en een watertransport.

Het vuur brak om zeven over zeven uit in een bijgebouw of container bij de fabriekshal, zo meldt de brandweerwoordvoerder. De vlammen sloegen snel over naar de gevel en het dak van het pand. De brandweer besloot op te schalen naar grote brand. Om acht uur kon het sein brandmeester worden gegeven.

Een onderzoek is door een speciaal bedrijf is ingesteld om te kijken of er in de buurt asbest is neergekomen. De vrijgekomen asbest  bleef beperkt tot het Ocriet-terrein.
De brandweer heeft uit voorzorg alle slangen afgespoten en alle materialen worden schoongemaakt.

Foto`s :  Caspar Huurdeman