Oud-minister Els Borst overleden

BILTHOVEN – Maandagavond 10 februari is rond 18.45 uur bij haar woning aan de Ruysdaellaan in Bilthoven het levenloze lichaam van oud-minister Els Borst aangetroffen. Bekenden van haar troffen mevrouw Borst op maandag levenloos aan. De hulpdiensten werden gewaarschuwd en omdat de oorzaak van het overlijden niet kon worden vastgesteld, startte de politie direct een onderzoek. Het lichaam van mevrouw Borst is aan het eind van de nacht uit de woning gehaald en er werd een schouw verricht door de schouwarts.

Sectie
De gegevens van de recherche, de schouw en het forensische onderzoek hebben nog niet uitgewezen hoe zij is komen te overlijden. Vandaag, dinsdag, zal daarom sectie worden verricht op het lichaam om meer duidelijkheid te krijgen of hier sprake is van een ongeval of mogelijk een misdrijf.

Onderzoek
Recherche en Forensische Opsporing zijn de afgelopen nacht bezig geweest met getuigen- en sporenonderzoek. Het onderzoek naar sporen bij de woning aan de Ruysdaellaan is nog niet afgesloten.