Ernst Bakker overleden

HILVERSUM – Voormalig burgemeester van Hilversum Ernst Bakker (D66) is overleden. Hij is 67 jaar geworden. Oud-D66-leider Jan Terlouw heeft dat zondag via Twitter laten weten.Terlouw noemt Bakker, die al geruime tijd ernstig ziek was, een unieke man met humor, en een kenner van de partijpolitiek. ,,Ik ben zeer bedroefd.” Eind jaren zeventig was Bakker assistent van Terlouw. Bakker was gemeenteraadslid en wethouder in Amsterdam en werd in 1998 burgemeester van Hilversum. De burgemeester van Hilversum was tevens korpsbeheerder van de regiopolitie Gooi en Vechtstreek, voorzitter van het Gewest Gooi en Vechtstreek en voorzitter van de veiligheidsregio. In 2011 ging hij met pensioen. In de politiek begon Bakker als fractiemedewerker van D66. In 1981 en 1982 zat hij zelf in de Tweede Kamer. Van 1974 tot 1990 was hij campagneleider voor zijn partij.