Wietplantage Anemonestraat

HILVERSUM – Agenten troffen donderdagmiddag bij het zoeken naar een man een wietplantage in zijn woning aan. Op donderdagochtend gingen agenten naar een woning aan de Anemonestraat in Hilversum, omdat de bewoner een paar dagen niet op zijn werk verschenen was en zijn werkgever hem niet te pakken kreeg. Er werd niet opengedaan en de agenten maakten gebruik van een openstaand raam op de eerste verdieping om naar binnen te kijken. Hierbij roken zij een sterke wietlucht. Zij vroegen een machtiging om de woning te betreden. Daar troffen de agenten een wietkwekerij aan. Totaal werden bijna 500 hennepplanten aangetroffen. De gehele kwekerij is ontmanteld en de planten vernietigd. Na verder onderzoek bleek de vermiste 29-jarige Hilversummer eerder deze week door de Zweedse politie aangehouden te zijn voor vervoer van verdovende middelen.