Trein ontspoord in Hilversum

HILVERSUM – Een trein met ongeveer 150 reizigers is woensdagmiddag vlak voor 4 uur ontspoord bij Hilversum. Via Twitter meldt de politie dat een persoon klaagt over pijn aan de knie en iemand anders zou last hebben van zijn of haar rug.

Net na vertrek uit Hilversum richting Naarden-Bussum is het tweede rijtuig van de intercity naast de rails terechtgekomen, aldus een woordvoerder van de NS. Hoe dat kon gebeuren, wordt nog onderzocht. Buurtbewoners hoorden een hard geluid en zagen hoe de wagon uit de rails liep. Hij kwam met veel lawaai tot stilstand.De passagiers waren rond vijf uur allemaal uit de trein gehaald.

Door de ontsporing is er voorlopig geen treinverkeer mogelijk tussen Hilversum en Naarden-Bussum. Er worden bussen geregeld voor de gestrande passagiers, maar reizigers lopen wel meer dan 60 minuten vertraging op. Naar verwachting rijden de treinen pas in de loop van de nacht van woensdag op donderdag weer normaal.