6 jaar cel geëist voor woningoverval Ankeveen

ANKEVEEN – Tegen de 20-jarige Oscar D. uit Amsterdam, één van de verdachten van de brute gewelddadige woningoverval vorig jaar maart in Ankeveen, is zes jaar cel geëist. Een tweede verdachte de 21-jarige Michelet M., hoorde een celstraf van twaalf maanden waarvan drie voorwaardelijk eisen. Bij de overval werden de slachtoffers, een gepensioneerd stel, meerdere malen geraakt door een stroomstoot wapen, met de dood bedreigd en gekneveld.

Er werd voor ruim 9000 euro aan sieraden meegenomen. De mannen ontkennen beide bij de overval aanwezig te zijn geweest. Wel verklaarden ze met het buitgemaakte pasje die zelfde avond nog geld te hebben gepind.
De rechtbank hervat het proces op 4 februari.

Eerder bericht:

ANKEVEEN – Rond 20.15 uur werd bij een woning aan de Hollands End aangebeld. Aan de deur stond een onbekende man die vroeg of de bewoner een pakketje voor de buren in ontvangst wilde nemen. Toen de bewoner dit toestemde kwamen er plotseling nog twee mannen aan. Beiden hadden een bivakmuts op en een vuurwapen bij zich. De drie gingen de woning in waarbij een worsteling ontstond tussen de bewoner en een van de mannen. De mannen bonden de bewoners vast en wilden geld. Hieraan werd voldaan waarna de drie met onbekende buit wegreden in een grijze Hyandai met kenteken 44-PX-PX. De rechterkoplamp zou beschadigd zijn en de voorbumper zou loshangen.

In de omgeving zochten meerdere politieagenten en een politiehelikopter naar de verdachten. Ook werd een Burgernetactie gestart. De drie verdachten werden niet aangetroffen. De bewoners raakten niet gewond, ze waren wel hevig overstuur. Ambulancepersoneel heeft ter plaatse de bewoonster gecontroleerd, zij bleek lichtgewond maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.