2de verdachte aangehouden steekpartij Hilversum

 

HILVERSUM – De politie heeft een tweede verdachte opgepakt voor de steekpartij op de Johannes Geradtsweg in Hilversum. Het gaat om een negentienjarige Hilversummer. Hij meldde zich maandagavond op het politiebureau in Hilversum.

Volgens politiewoordvoerder Bernhard Jens werd hem de grond te heet onder de voeten, onder meer vanwege het rechercheonderzoek.

Maandagavond maakte de politie pas bekend dat de eerste verdachte zich zondagavond al bij de politie in Hilversum had gemeld. Volgens Jens werd dit nieuws om tactische redenen stil gehouden door de recherche. ,,Je wilt met de ene boef de andere proberen te vangen. Dat is gelukt.”

Onduidelijk is nog welke rol de twee verdachten speelden bij de steekpartij. De Hilversummers zitten vast en worden verhoord. Bij het drama op de oprit van een woning raakten twee negentienjarige Hilversummers ernstig gewond.

Update : 27 januari

Verdachte aangehouden steekincident Johannes Geradtsweg

Hilversum – Zondagavond 26 januari werd een 21-jarige man uit Hilversum aangehouden voor het steekincident aan de Johannes Geradtsweg.

Zondagavond meldde de man zich bij het politiebureau aan de Groest. Hij gaf aan betrokken te zijn geweest bij het steekincident in de nacht van 25 op 26 januari op de Johannes Geradtsweg waarbij twee Hilversummers van 19 jaar oud ernstig gewond raakten. Hierop werd de Hilversummer aangehouden. Het onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet.

Eerder verhaal:

HILVERSUM – Twee 19-jarige jongens werden in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 januari omstreeks 1.45 uur gestoken aan de Johannes Gerardtsweg. Een van de slachtoffers moest worden vervoerd naar het ziekenhuis met een traumahelikopter. Inmiddels is bekend dat de slachtoffers buiten levensgevaar zijn. De politie zoekt getuigen of mensen die meer weten van het steekincident.

De slachtoffers stonden met wat vrienden te praten bij een woning aan de Johannes Gerardtsweg toen zij werden aangesproken door twee jongens die waren komen aanrijden op een fiets. De verdachten liepen de oprit op. Toen hen werd gevraagd de oprit te verlaten, werd een van de slachtoffers gestoken. Het tweede slachtoffer, dat probeerde tussen beide te komen, werd daarop ook gestoken. Daarna vluchtten de verdachten weg op een fiets, vermoedelijk een omafiets. Zij vluchtten weg in de richting van de Jacob van Campenlaan.

De politie heeft in de buurt gezocht, maar trof de verdachten niet meer aan. Ook is een Burgernetactie gedaan. De slachtoffers zijn voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Een slachtoffer was er zeer ernstig aan toe en moest met een traumahelikopter worden vervoerd. Beide slachtoffers verkeren inmiddels buiten levensgevaar.

Getuigen gezocht

Er is een goed signalement van de verdachten. De politie hoopt dat er getuigen zijn die de verdachten hebben gezien of gehoord die nacht. Of mogelijk zijn er mensen die weten wie de verdachten zouden kunnen zijn. U kunt als u informatie hebt, contact opnemen met de politie Hilversum via 0900-8844. Kent u mogelijk de dader(s), maar kent de dader u ook, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.”

verdachte 1:

– Blanke man van ongeveer 18 jaar en 1.75 – 1.80 m lang
– Kort donkerblond of bruin haar en een hoekig gezicht
– Nederlands sprekend

– Droeg: beige jas tot over de heupen, blauwe spijkerbroek en zwart petje met een klein logo aan de onderkant (vermoedelijk Nike)

Verdachte 2:
– Blanke man van ongeveer 18 jaar en 1.80 m lang

– Droeg een blauwe spijkerbroek en een zwarte jas

Vervoermiddel en vluchtrichting:

De verdachten reden samen op een fiets. Vermoedelijk was dit een omafiets. Zij vluchtten weg in de richting van de Jacob van Campenlaan.