Celstraf geëist overval seksclub

LAREN – De officier van justitie heeft donderdag een celstraf geëist van dertig maanden tegen een 64-jarige verdachte voor de overval op seksclub Boccaccio in Laren begin dit jaar.

Op 11 januari van dit jaar zagen de medewerkers van de seksclub een aantal mannen de club binnenkomen en het kantoor van de eigenaar binnengaan. De verdachte eiste toen 25.000 euro van de eigenaar, geld dat hij nog tegoed zou hebben. De eigenaar ontkende dit en weigerde te betalen. Daarop werd hij drie keer geslagen door de verdachte en een van de andere mannen. Eén van de mannen zette vervolgens een masker op en ging met een getrokken pistool het bargedeelte van de club in. Daar werd een bedrag weggenomen uit de kassa en de mannen gingen er met dit geld en een aantal dure tassen met inhoud ervandoor.

In het onderzoek is het niet gelukt de identiteit van de medeverdachten te achterhalen en hen te vervolgen. Maar op grond van getuigenverklaringen, camerabeelden en taps komt de officier van justitie tot bewijs tegen de hoofdverdachte, deze 64-jarige man uit Zandvoort. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.