Grote controle op A27 bij Eemnes

EEMNES – De politie houd woensdagmiddag een grote verkeerscontrole op een terrein langs de A27 bij tankstation Eemakker. Deze controle houd de politie samen met de Belastingdienst, Inspectie Leefomgeving en Transport (voor check rij en rusttijden voor vrachtwagenchauffeurs). Ook het RDW is aanwezig om de technische staat van voertuigen te controleren. Bij de controle worden zowel vrachtwagens als personenauto’s gecontroleerd. De politie had woensdagmiddag rond twee uur al verschillende proces verbalen opgemaakt.

Update: Om 17:00 uur heeft Rijkswaterstaat de politie gevraagd om de controle op te schorten.
Omdat er al een file van ruim 9 kilometer achter de controle staat.
De regiopolitie vind het niet nodig om de controle te stoppen, want deze was ruim van te voren aangekondigd.