Preview nieuwe voertuigen

REGIO – Omdat de huidige natuurbrandbestrijdingsvoertuigen van de regio al enige tijd aan vervanging toe zijn heeft de Veiligheidsregio drie nieuwe 4×4 voertuigen besteld, deze zullen worden vervangen op de posten die nu ook een 4×4 voertuig hebben te weten: Hilversum, Huizen en Laren. De huidige voertuigen zijn  behoorlijk op leeftijd 17 jaar (Laren), 14 jaar(Hilversum) en  in Huizen word een tankauto van 25 jaar ( Huizen)vervangen . De voertuigen werken nog naar behoren alleen de kosten voor het onderhoud lopen steeds meer op. Dit betekent dat post Huizen zo meteen over  twee 4×4 voertuigen beschikt.

Drie nieuwe voertuigen kosten natuurlijk een hoop geld, daarom heeft de brandweer Gooi en Vechtstreek samen met Flevoland en Utrecht een aanbesteding gedaan waardoor de kosten lager uit vallen. Ook is er gekozen om drie identieke voertuigen te laten maken.
Naar verwachting zal het voertuig wat naar post Hilversum gaat als eerste worden afgeleverd. De overige twee voertuigen zullen voor het begin van het nieuwe jaar worden afgeleverd.

Foto : Twitter Dynastart B.v