Zwaargewond op de vlucht na ongeval

NEDERHORST DEN BERG – Een gewonde bestuurder die vrijdagnacht met zijn auto tegen een boom reed aan de Overmeerseweg in Nederhorst Den Berg is na het ongeval verdwenen. Er werd met man en macht naar hem gezocht.

Vermoedelijk zaten er vier personen in de wagen en de bestuurder moet bij het ongeval zwaargewond zijn geraakt.

Het slachtoffer is door de andere inzittenden uit de auto getild en weggedragen. Een buurtbewoner werd wakker van een jongen die kermend van de pijn tegen haar schutting zat. Toen ze 112 belde waren de jongens ineens weg.

Een inzittende kwam wel terug naar het ongeval, maar wilde niet vertellen waar de bestuurder was. De politie heeft met man en macht naar hem gezocht. De politie zette speurhonden en een politiehelikopter in omdat de jongen wel eens in levensgevaar kon zijn. De hele buurt was inmiddels uitgelopen en zocht druk mee. Ook oud wethouder Wim Lorjé hielp mee. De bestuurder werd niet aangetroffen.

Later die nacht kreeg de politie een telefoontje met het bericht waar de bestuurder van de auto zou verblijven. Deze persoon, een 18-jarige jongen uit Muiden, ontkende de auto te hebben bestuurd. Hij is aangehouden, zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van het ongeval.