Rolwolk trekt over de regio

REGIO – Een enorme rolwolk met daarachter veel regen en onweer trok vanmiddag rond 12 uur over de regio Gooi en Vechtstreek heen. Bij de brandweer in de regio is het zaterdag na de enorme hoosbui nog vrij rustig enkele meldingen kwamen binnen van wateroverlast en stormschade. Bij Bootverhuur Manten in Loosdrecht verliep ook alles rustig vertelt Bert Schipper mensen die een bootje kwamen huren waren vooraf gewaarschuwd voor het weer. Er kwam zelfs tijdens en na de hoosbui niemand terug waarschijnlijk hebben ze geschuild op de vele eilandjes op de Loosdrechtse Plassen.

Het KNMI in De Bilt gaf zaterdagochtend een weerswaarschuwing af omdat onweerswolken vanuit België over het land trokken. Daarbij konden windstoten van 90 kilometer per uur ontstaan. De weersperikelen zijn nog niet voorbij: voor zaterdagmiddag en -avond zijn zware onweersbuien niet uitgesloten.