Politieauto crasht tijdens achtervolging

BAARN – Op dinsdagavond omstreeks 22.20 uur, registreerde een ANPR-voertuig (Automatische Nummerplaatherkenning) een gestolen auto op de A28 bij Zwolle. De auto reed richting Amersfoort. Bij Harderwijk werd door agenten de achtervolging ingezet.

De verdachte reed met hoge snelheden, rond de 170 km/h, en zonder verlichting over de A28. Bij het knooppunt Hoevelaken reed de verdachte de A1 richting Amsterdam op, nog steeds zonder verlichting en met hoge snelheid. Een politieauto van het KLPD wist naast het voertuig te komen, waarna de verdachte de politieauto een aantal keer ramde. De politieauto begon te tollen en kwam tot stilstand tegen de vangrail bij knooppunt Eemnes.

De verdachte reed verder waarop agenten op de A1 bij Bussum een spijkermat op de weg legden waar het gestolen voertuig overheen reed. Met lekke banden reed de bestuurder naar de parkeerplaats Bastion langs de A1 in Naarden, stapte de auto uit en probeerde te vluchten. Dit lukte niet en agenten konden de 43-jarige man uit Leersum aanhouden hij werd direct overgebracht naar het politiebureau en zit vast. Bij de crash liep een agent rugklachten op.

Woninginbraak
Op zondagochtend 28 juli werd er ingebroken in een woning aan ’t Woerel in Bunnik. Naast een fotocamera en waardepapieren, nam de verdachte autosleutels en de bijbehorende Volkswagen Polo mee.

Verdachten word aangehouden op parkeerplaats Bastion A1