Politie-inval in Café ‘t Geintje

HILVERSUM – De Zuiderweg in Hilversum is momenteel tussen de Kleine Drift en de Oude Eemnesserstraat afgezet, omdat de technische recherche onderzoek doet in café ’t Geintje. Wat er precies gaande is, is nog onduidelijk.

Een ooggetuige meldt dat een arrestatieteam ‘met bivakmutsen op’ twee mannen, onder wie de eigenaar zou hebben opgepakt. Soortgelijke acties zouden bovendien gaande zijn in de Olivier van Noortstraat in Hilversum en ‘ergens’ in Blaricum of Laren.

Een woordvoerder van de politie kan alleen melden dat het om een ‘gecoördineerde actie van de bovenregionale recherche’ gaat, maar kan of wil niet zeggen wat de reden is van de inval.

Café ’t Geintje kwam eind februari van dit jaar in het nieuws toen burgemeester Pieter Broertjes de zaak voor twee weken sloot. Reden daarvoor was een gewapend treffen een paar dagen daarvoor.

Broertjes stelde destijds dat door het incident een gevaarlijke situatie ontstond in het café en daarbuiten. Dat noemde hij ‘volstrekt onaanvaardbaar’ en voldoende reden voor de tijdelijke sluiting. Hij wilde toen niet ingaan op de vraag wat voor maatregelen er zullen volgen bij een nieuw incident.  TEKST BRON : GOOI EN EEMLANDER