Laatste uitruk voor Jan

HILVERSUM – Omstreeks half 9 werden de vrijwilligers van de brandweer Hilversum gepiept voor een vreemde lucht op de gemeentewerf aan de Mussenstraat.
Eenmaal ter plaatse werd er geen vreemde lucht waargenomen, het kostte enige moeite maar uiteindelijk gingen de brandweerlieden
het inmiddels lege kraakpand op de gemeentewerf in zodat de collega`s van afzwaaiend brandweerman Jan Scheele ongezien het terrein op konden rijden.
In het pand zat zijn vrouw met een bos bloemen te wachten en eenmaal buiten werd hij door al zijn collega brandweerlieden op een lekkere douche getrakteerd
want zonder nat pak kan je niet vertrekken bij de brandweer.
Al 40 jaar bij de Brandweer
Jan Scheele (58)  is een van de laatste die de oprichting van de vrijwillige brandweer in Hilversum heeft meegemaakt
dit was in 1985.  Als 17-jarige jongen is hij bij toeval bij de bedrijfsbrandweer van Beijersdorf in Hilversum terecht gekomen. In 1975 werd Scheele opgeroepen voor militaire dienst. Hij had het geluk dat hij bij de Luchtmachtbrandweer geplaatst werd, waar hij na de dienstplicht nog enkele jaren kon blijven werken. Hij had er nooit over nagedacht, maar toen hij gevraagd werd om vrijwilliger te worden bij de brandweer Hilversum, leek het hem dat wel wat.  Nu 40 jaar later werkt hij nog steeds als vrijwilliger bij de brandweer en hij heeft daar nooit spijt van gehad. In 2010 ontving hij een Koninklijke onderscheiding voor jarenlange trouwe dienst. Dinsdagavond was zijn laatste uitruk op de brandweerwagen en op 2 juli 2013 neemt Scheele officieel afscheid van de brandweer.

Grote brand restaurant Boeddha
Een van de dingen die Scheele het meest bijgebleven is, is de grote brand bij Chinees restaurant Boeddha in Hilversum, waarbij enkele doden vielen. “Tijdens het flamberen vatte de kerstboom vlam en verspreidde het vuur zich razendsnel.