Duo in auto vastgebonden en overvallen

KORTENHOEF – Donderdagavond werden twee mannen overvallen bij hun auto. Rond 23.00 uur reed een 29-jarige automobilist uit Uithoorn en een 39-jarige bijrijder uit Hilversum over de provinciale weg N201 richting Hilversum. Op de Zuwe bij Kortenhoef stopten de twee om een sigaret te roken en stapten uit de auto. Ze zagen even later een onbekende donkerkleurige auto hun kant op rijden. De auto stopte en de bijrijder en bestuurder stapten uit. Ze liepen op de Hilversummer en de man uit Uithoorn af, waarbij de Hilversummer werd bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De Hilversummer en vriend werden vastgebonden in de auto achtergelaten waarna de twee verdachten met geld ervandoor gingen. Een onderzoek is ingesteld.

Signalementen

De man met het op een vuurwapen gelijkend voorwerp had een blanke huidskleur, ongeveer 1.80 meter, tussen de 20 en 40 jaar oud met een breed/gespierd postuur . De andere verdachte was een blanke man, rond de 1.80 meter met een dun/mager postuur. Hij droeg donkere kleding.