Steekpartij op Kleine Drift

HILVERSUM – In of bij het opvanghuis van Ascensio aan de Kleine Drift in Hilversum is woensdagmiddag rond twee uur mogelijk een steekpartij geweest. Het slachtoffer, een jongen van zestien tot achttien jaar, is overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie rukte massaal uit en zette de Kleine Drift ter hoogte van Ascensio over de volle breedte van de weg af door middel van linten. Het lukte niet om duidelijkheid te krijgen over wat er gebeurd is. Het slachtoffer werkte namelijk niet mee en maakte volgens een politiewoordvoerder zelfs ruzie met agenten. Bij Ascensio aan de Kleine Drift kreeg de politie de tip dat er mogelijk op het station een gewelddadig treffen is geweest. Ook daar stelde de politie een onderzoek in, maar er werden geen verdachten aangetroffen.

De recherche probeert het slachtoffer in het ziekenhuis te horen, in de hoop dat dat meer zicht op de zaak oplevert. Het Ascensio-opvanghuis voor moeilijke jongeren aan de Kleine Drift is al geruime tijd berucht vanwege talrijke, vaak gewelddadige incidenten.

Volgens Ascensio-manager Xomara Leeuw heeft de opvang niets te maken met de steekpartij. Het slachtoffer zou op het station in zijn buik zijn gestoken en had zich vervolgens verstopt achter een muurtje bij het pand van Ascensio, stelt Leeuw. ,,Een van onze bewoners zag hem voor het raam staan en zag dat hij flink bloedde. Hij heeft alarm geslagen, waarop de politie kwam en een ambulance is opgeroepen. Daar ben ik alleen maar trots op.” Leeuw benadrukt dat het de laatste maanden rustig is rond het pand aan de Kleine Drift. ,,Maar mensen zeggen nu natuurlijk meteen: het is weer raak.”