Politieagent aangereden in Hilversum

HILVERSUM – Een automobilist uit Hilversum heeft zondagmiddag drie aanrijdingen veroorzaakt in zijn woonplaats, waarbij hij onder meer een agent op de fiets schepte. De man reed rond 16.15 uur eerst de agent (biker) aan op de kruising van de Frederik van Eedenlaan en de Van Hogendorplaan. De agent is met been- en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.
De dader reed daarna door en schampte bij de kruising Loosdrechtseweg/Diependaalselaan een auto. De inzittenden van die auto kwamen met de schrik vrij.
Ook hierna reed de man door om vervolgens op de Kloosterlaan frontaal op een andere auto te rijden. De bestuurster van die auto bleef ongedeerd. De Hilversummer is aangehouden. De politie onderzoekt of hij onder invloed was. Op de drie plekken waar hij ongelukken veroorzaakte wordt nog onderzoek verricht door de politie.