Man ontkent schuld gezinsdrama Baarn

BAARN – Een 33-jarige man uit Baarn die ervan wordt verdacht dat hij zijn 6-jarige zoontje Jonathan om het leven heeft gebracht, ontkent dat hij daarvoor verantwoordelijk is. De man kwam met zijn ontkenning tijdens de pro-formazitting woensdag in de Utrechtse rechtbank.

Aaron van der H. zou het kind, van wie hij niet de biologische vader was, in februari hebben laten stikken. Het lichaam van het kind werd in het ouderlijke huis aan de Anthony van Dijcklaan gevonden. De woning was van binnenuit afgesloten en alleen de vader en zijn twee kinderen waren in het appartement.

De vader heeft vermoedelijk geprobeerd om zelfmoord te plegen door zijn polsen door te snijden maar dit mislukte. Het 3-jarige meisje, waarvan de man wel de biologische vader is, bleef ongedeerd. De relatie tussen de vader en moeder liep op z’n einde. Volgens de moeder van het slachtoffer had de man al aangekondigd het kind iets aan te gaan doen.

De man had sms-berichten naar de vrouw gestuurd. Daarin stond: “Zielig straks voor je” en “Niet slim van je. Je krijgt levenslang spijt”. De zaak gaat in juli verder omdat het onderzoek nog niet is afgerond. Tot die tijd blijft de vader in voorlopige hechtenis.